Embla – Hifa 3

Embla – Hifa 3 er garnet for varme og lette bruksplagg. Det er svært lett å strikke med, også for barn som vil lære å strikke. Velegnet til toving.

Embla – Hifa 3 er et meget godt garn til varme høst- og vinterplagg. Det er også godt egnet til interiør. Strikker du Embla løst, kan du vaske plagget i vaskemaskinen på 30° på program for kulørt tøy slik at plagget blir litt loddent/litt tovet.

Strikkefasthet håndstrikk

Embla – Hifa 3 er et meget elastisk garn, som vanligvis strikkes på pinner nr. 3,5 eller 4. Hvis du strikker på pinner nr. 3, vil overflaten bli glattere og mykheten kommer først frem etter at plagget er vasket.

Hvis du vil strikke løsere på pinner nr. 4,5 eller tykke kan du vaske plagget i vaskemaskinen på 30° på program for kulørt tøy slik at plagget blir litt loddent/litt tovet.

I plagg med partier i både glattstrikk og mønsterstrikk, bør partiene med glattstrikk strikkes på et halvt pinnenummer mindre for å få jevn bredde på plagget. Garnet bør nøstes løst opp for å beholde garnet luftig og spenstig.

Strikkefasthet strikkemaskin (mellomstrikker)

Et oppspolt garn er noe utstrukket. Lag derfor alltid prøvelapp og la denne ligge til neste dag før du beregner strikkefastheten.

Plagg som er strikket på maskin, bør helst vaskes, eventuelt dampes med et godt vått klede, for å få fram den myke og lette kvaliteten.

For å hande Embla – Hifa 3 raskt og enkelt, besøk vår nettbutikk ull.no

Ring oss på telefon 56 35 78 00 om du lurer på noe om garn, ull, strikking, hekling, toving, vi hjelper deg også med forsendelser.

Aktuelt fra nettbutikken
 • Nyheter

  Les mer om våre inspirerende nyheter, nye oppskrifter og garnpakker på www.ull.no

 • Garn

  Se vårt store utvalg av ulike typer Hifa-garn i nettbutikken - www.ull.no

 • Ull

  Ull i flotte farger og variasjoner finner du i nettbutikken www.ull.no

 • Oppskrifter

  Du finner et stort utvalg av strikke- og hekleoppskrifter i vår nettbutikk www.ull.no