Ask – Hifa 2

Ask – Hifa 2 er et 2-trådet drøyt og luftig kardegarn i nydelige og fint avstemte farger fra hele fargesirkelen. Plagg strikket i Ask blir svært lette og passer godt til inneplagg. Plaggene holder seg pene i bruk og blir mykere ved vask og damping.

Ask fåes i hele 103 farger, 86 ensfargete og 17 melerte farger
. Kvaliteten og de fine fargene gjør garnet til mange designeres favorittgarn. Designeren Solveig Hisdal valgte Hifa-garn til alle modellene i praktboken Dikt i masker, i 16 av oppskriftene er det brukt Ask.

Strikkefasthet håndstrikk

Ask – Hifa 2 er et meget elastisk garn som kan strikkes både på tynne og tykke pinner. Vanligvis strikkes Ask – Hifa 2 på pinner nr. 3 eller 3,5. Men i oppskriftene i boken Fanatrøyer brukes Ask – Hifa 2 på pinner nr. 2. Plagget får da en glattere overflate, og mykheten kommer først frem etter at plagget er vasket.

I plagg med partier i både glattstrikk og mønsterstrikk, bør partiene med glattstrikk strikkes på et halvt pinnenummer mindre for å få jevn bredde på plagget. Garnet bør nøstes løst opp for å beholde garnet luftig og spenstig.

Strikkefasthet finstrikkemaskin

 

I plagg med partier både i glattstrikk og i mønsterstrikk, bør partiene med glattstrikk strikkes med litt lavere spenning for å få jevn bredde på plagget.

Et oppspolt garn er noe utstrukket. Lag derfor alltid prøvelapp og la denne ligge til neste dag før du beregner strikkefastheten.

Plagg som er strikket på maskin, bør helst vaskes, eventuelt dampes med et godt vått klede, for å få fram den myke og lette kvaliteten.

 

Ring oss på telefon 56 35 78 00 om du lurer på noe om garn, ull, strikking, hekling, toving, vi hjelper deg også med forsendelser.

For å hande Ask – Hifa 2 raskt og enkelt, besøk vår nettbutikk ull.no

 

 

Aktuelt fra nettbutikken
 • Nyheter

  Les mer om våre inspirerende nyheter, nye oppskrifter og garnpakker på www.ull.no

 • Garn

  Se vårt store utvalg av ulike typer Hifa-garn i nettbutikken - www.ull.no

 • Ull

  Ull i flotte farger og variasjoner finner du i nettbutikken www.ull.no

 • Oppskrifter

  Du finner et stort utvalg av strikke- og hekleoppskrifter i vår nettbutikk www.ull.no