Garn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk

HIFA garn – et kvalitetsgarn

Familiebedriften Hillesvåg Ullvarefabrikk har laget garn og  andre kvalitetsprodukter av ull i generasjoner. Garnet produseres av mennesker som har følelse for ullen og tråden. Vi produserer håndstrikkegarn, maskinstrikkegarn og vevgarn.

Ullgarn

Ull fra sauer som beiter i frisk natur gir den beste ullkvaliteten. Norsk ull er spesielt kjent for god styrke, glans og spenst.

Hillesvåg Ullvarefabrikk produserer to hovedtyper ullgarn; kardegarn og kamgarn.

Kardegarn

Kardegarnet fremstiller vi helt fra bunnen av, fra utvelgelse av ull til karding, spinning og farging. Kardegarnet er spunnet i 100% norsk ull. Det er et spenstig, mykt, luftig og lett garn som har et stort bruksområde. Kardegarnet gir luftige og lette plagg. Det kan brukes til det meste, både til håndstrikk, maskinstrikk og veving. Det er også svært velegnet til toving. Kardegarnet finnes i kvalitetene Ask, Embla, Troll, Forgarn og Sokkegarn.

Kamgarn

Kamgarnet skaffer vi som rågarn fra de fineste spinnerier i verden. Deretter viderebehandles og farges garnet. Kamgarnet er et langfibret og mykt garn i 100% ull. Kamgarnet er blankt og fint og egner seg både til strikking av tynne fine sjal, til veving og broderi. Noen bruker kamgarnet til bringeduker. Dette garnet er også egnet til toving. Tovet kamgarn får en lekker bouclélignende effekt på grunn av kamgarnets fiberretning. Kamgarnet finnes i kvalitetene Alv, Huldra, Sol, Hjerte.

Garn

Ring oss på telefon 56 35 78 00 om du lurer på noe om garn, ull, strikking, hekling, toving. Vi hjelper deg også med spørsmål om forsendelser.

For å handle raskt og enkelt, besøk vår nettbutikk ull.no

 

Aktuelt fra nettbutikken
 • Nyheter

  Les mer om våre inspirerende nyheter, nye oppskrifter og garnpakker på www.ull.no

 • Garn

  Se vårt store utvalg av ulike typer Hifa-garn i nettbutikken - www.ull.no

 • Ull

  Ull i flotte farger og variasjoner finner du i nettbutikken www.ull.no

 • Oppskrifter

  Du finner et stort utvalg av strikke- og hekleoppskrifter i vår nettbutikk www.ull.no